Kiállítás bemutató

Vári közösségi park

Vári közösségi park

A kastély melletti közösségi park, az X-PARK által méltán szépült meg a kastély környezete, lehetőséget teremtve a kellemes környezetben eltölthető szabad idős programokra. Gyönyörű pázsit, több ezernyi cserje, fűszerkert, tanösvény, bazsarózsa ágyás,1500 méternyi sétány, padok, játékok, szabad téri főzőhelyek, faház, és természetesen nyugalom, madarak csivitelése faaggastyánok hűsítő árnyéka, impozáns környezet teremt lehetőséget sétára, piknikezésre, családi és közösségi programok kellemes eltöltésére.
Ezt nyújtja az X-PARK
Emellett kerékpárok bérlésére is lehetősége nyílik az ide látogatónak. 30 kerékpár várja, hogy általuk akár csoportok, akár családok a kastélyból elindulva bebarangolják a környék és Gyula gyönyörű részeit,látványosságait, természeti kincseit.
Eddig is tartalmasan és igényesen tölthette el az ide érkező látogató az időt: a színvonalas Himnusz –kiállítás, művészeti, helytörténeti, néprajzi kiállítások, a fenntartható fejlődést, a biogazdálkodást,vadgazdálkodást,halászatot, a dél-alföldi régió növény- és állatvilágát bemutató kiállítótermek megtekintése révén.
A Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány nagy hangsúly fektet a természetvédelemre.
A november 20-án újonnan átadott természetismereti kiállításnak is célja ennek megfelelően az, hogy a természetvédelemmel, megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos információkat kicsiknek és nagyoknak egyaránt átadja.
Az interaktív szemléltető rendszerek segítségével a környék természeti értékeinek tudatosítását, megismertetését minden korosztály bevonásával szeretnénk elérni.

Elsődleges feladatunk, célunk az oktatás, képzés, melynek során az ökológiai gazdálkodással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket terjesztjük el. Célunk az ember és a környezet egészségének megőrzése, fejlesztése, ezért biogazdálkodással és egészséges életmóddal, természet és környezetvédelemmel egyará

Sok érdekes felfedezni valóval várja önt a jövőben is a megújult Gyulavári- Kastély.
Az újonnan kialakított természetismereti kiállítás, újszerű, interaktív elemekkel ragadja meg a látogatókat.
Ismerje meg a sok érdekes gombafajtát!
Tudjon meg többet az állatokról, a városi élőhelyekről, a növények világáról!
A megszépült parkban megmutatjuk féltett kincseinket, a hóvirág keltetőnket, a bazsarózsa óvodánkat , fűszernövényeinket és még sok kerti csodát.
Mi megépítettük Gyula egyik legszebb közösségi parkját, a felfedezés Önre vár.
Keresse meg a legromantikusabb kerti padot, vagy akár a legcsalogatóbb sétányt.
Piknikezzen családjával nálunk a gyönyörű parkban. Válassza az általunk összeállított piknik kosár tartalmát, benne a gyulai kolbászt, az Alakor Bio sört , helyi termelők által termesztett zöldségeket, helyben sütött kenyérlángost és egy kupica gyulai pálinkát!
Fogyassza el jóízűen, egészséggel a természet lágy ölén!
Kerékpárjainkkal egy nagy túra során felfedezhetjük a Körös-vidék szép erdeit, folyóit.
Vágjunk bele együtt az ezerarcú világ megismerésébe!