A Gyulavári Kastély 10 éves évfordulóját ünnepeltük

2017. szeptember 14-én volt tíz éve annak, hogy Gyulaváriban átadták a felújított kastélyépületet amit egy nappal később, péntek délután ünnepeltünk.
Az ünnepélyes évfordulón először üdvözlőbeszédek hangzottak el ,többek között Ancsin Pétertől a Körös Maros Biofarm Kft. ügyvezetőjétől, Oroszné Árgyelán Ilonától a Kastély intézményvezetőjétől illetve Dancs László és Várhelyi Zoltán projektmenedzserektől hallhattunk, többek között a felújítás részleteiről is.
Ezután egy kis összeválogatást vetítettünk le az elmúlt 10 év legfontosabb pillanatairól,így az egybegyűltek bele láthattak abba,honnan indultunk hova jutottunk, milyen tevékenységet látunk el napjainkban.

Mikus Évától, Gyula város kiváló polgárától őszi képet kaptunk ajándékba.Perjés Klára, Gyula város egykori polgármestere pedig Almásy Denise grófnő feltételezett bikacsökét ajándékozta a Kastélynak.

Gasztro és kézműves sátor is szerepelt a programok közt.Balogh Ferencné mézeskalács készítő is eljött,Nagyné Juhász Anna pedig a JannajaGlass gyönyörű termékeit sorakoztatta a vásáron többek között üvegékszerekkel,kézműves lámpagyöngyökkel jelent meg.Torma Katalin kézműves gyulai szappanos és a Chiligeddon is részt vettek a kézműves sátorban.Újhelyi Péterné Zsuzsanna mézeket ,a Gyula Hús Kft. pedig gyulai kolbászt kóstoltatott a rendezvényen. A látogatók a BikeSafe programmal is megismerkedhettek, a Gyulai és a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai regisztrálták a kerékpárokat, ezzel is színesítve a rendezvényt.

E mellett Székely Aladár Fotóklub Mesélő képek címmel mutatta be az elmúlt 10 év nagyobb eseményeit, pillanatait, időszaki kiállítás formájában.A kiállítás a Kastély Kohán termében nyílt meg.

A rendezvény keretein belül még egy rajzpályázat is volt mely a ” Kastély ezer arca” címet kapta.
Több iskola nevezett be a versenyre, a legügyesebb diákokat díjaztuk,többek között családi városnézést is lehetett nyerni, amit a Gyulavári Kastélyos kis vonattal vehetnek igénybe a nyertesek.

A “Kastély ezer arca…” című rajzpályázatunk díjazottjai:

-I. kategória:
I. helyezett: Fejes László 2. osztály Bay Zoltán Ált. Isk.
II. helyezett: Marosán Vivien 2. osztály Bay Zoltán Ált. Isk.
III. helyezett: Balázs Bálint 2. osztály Bay Zoltán Ált. Isk.
Különdíjasok: Tóth Andrea 2.a osztály
Lovász Izabella 3.osztály

-II. kategória:
I. helyezett: Poszt Petra Kata 4.a. Dürer Albert Ált. Isk.
II. helyezett: Elekes Gréta 4/a. Implom József Ált. Isk.
III. helyezett: Szegedi Roland 3/b. 5.-ös számú Ált. Isk.
III. Antal Patrícia 4/b. Implom József Ált. Isk.
Különdíjasok: Marksteiner Mira 6 c. Implom József Ált. Isk.
Nagy Boglárka 4 b. Implom József Ált. Isk.

A Böbe-virág-ajándék-játék bolt és a Gyulavári Goods Market tulajdonosa Iuhas Elena Mihaela is támogatta a rendezvényt.Köszönjük nekik.

További képek,videók illetve cikkek elérhetők a következő linkeken :

https://www.gyulaihirlap.hu/116042-kiallitassal-dijatadassal-es-kezmuves-vasarral-unn

https://www.gyulaihirlap.hu/116040-a-kastely-multjarol-jelenerol-es-jovojerol-beszelg

https://www.gyulaihirlap.hu/116041-tiz-eve-adtak-at-a-felujitott-gyulavari-wenckheim-

Névtelenkkk Névtelenkkk555

Névtelen áá

ááááő ááááő66

Névtelen 21886806_1625652164165042_2104922837_o